13. 06. 2021

Štart sezóny MSR´21 - 6x zlato pre RCDCA.sk klub!

Report z 1. kola preteku MSR´21 - Košice
Po dlhej dobe a možnosti pretekať sme sa dočkali 1. kola súťaže Majstovstiev Slovenska ´21, ktorý hosťoval MK Košický klub. Príchodom deň pred pretekmi a voľný tréning pomohol k dokonalej príprave na preteky.

Dráha bola z veľkej časti pripravená a bolo vidieť, že domáci sa snažili v rámci možností urobiť maximum. Preteky boli náročné hlavne vďaka zradným úsekom. Toto je off-road a nikde neni stnovená úroveň obtiažnosti a kvality. Počasie bolo horúco slnečné, priľnavosť nižšia a prašná, ale skoky s kobercami to kompenzovali takže sa pohodlne skákalo.

Kvalifikácie 2WD (4 jazdy):

Po 4. kolách kvalifikácie (Pavlus R. - rcdca.sk) na 1. mieste s 10s predstihom. "Môjmu modelu XRAY XB2´20 sadlo nastavenie a moc som neriskoval čo sa mi vyplatilo".

Kvalifikácie 4WD (4 jazdy):

4WD kvalifikácie (Pavlus R. - rcdca.sk) na 1. mieste s predstihom o jedno celé kolo. "vačšina pilotov jazdilo agresívnejšie a rýchlejšie...ja som zvolil skôr presnejšiu jazdu s minimum chybami". 

Finále 2WD (3 jazdy):

V prvej jazde 2WD finále (Pavlus R. - rcdca.sk) po chybách súperov pohodlne štart - cieľ na 1. mieste. Druhá finálová jazda bola pre oko diváka keď sa viac krát menila pozícia medzi Urbanom a Pavlusom, ktorý využil v závere jazdy zaváhanie a tesne zvíťazil. Tretiu fin. jazdu Pavlus vynechal, aby neovplyvnil boj o ostatné priečky keďže 1. miesto už mal v kapse.

1. miesto (Pavlus roman - RCDCA.sk)
2. miesto (Urban Adam - MK Košice1)
3. miesto (Švihran Miloš - RC Bratislava)

V skupine B. sa na 1. mieste umiestnil mladý nováčik (Pavlus Lukáš - rcdca.sk)

Finále 4WD (3 jazdy):

Prvú aj druhú fin. jazdu 4WD (Pavlus R. - rcdca.sk) predbehol súperov o jedno kolo a jednoznačne zvíťazil. Tretiu jazdu vynechal, aby neovplyvnil boje o ostatné priečky.

1. miesto (Pavlus roman - RCDCA.sk)
2. miesto (Urban Adam - MK Košice1)
3. miesto (Švihran Miloš - RC Bratislava)

V skupine B. sa na 1. mieste umiestnil (Bero René - rcdca.sk) Jeho výsledky fo finálových jazdách boli vinikajúce a patrili skôr do áčkovej skupiny, ibaže množstvo chýb v kvalifikáciach ho zaradilo na horšie priečky.

Z vyššie uvedených hlavných kategórií 2WD a 4WD sa vyhodnocujú aj výsledky súťaže 40+ skúsených pánov
Poradie 2WD 40+:

1. miesto Roman Pavlus - (RCDCA)
2. miesto Miloš Švihran (RC Bratislava)
3. miesto Jozef Petrík - (RC Comorra)

Poradie 4WD 40+:
1. miesto Roman Pavlus - (RCDCA)
2. miesto Miloš Švihran (RC Bratislava)
3. miesto Jozef Petrík - (RC Comorra)

Fotoreport: Igor Krivek Ďakujeme!

Partneri RCDCA.sk:
XRAY / HUDY / MARVO / LB Trading /

 

 

Go UP