31. 05. 2020

Štart sezóny MSR´20 5x zlato pre RCDCA klub!

Počas víkendu poriadal MK Košický klub 1. kolo súťaže Majstovstiev Slovenska 2020 na ktorom sme nemohli chýbať. Príchodom deň pred pretekmi a voľný tréning pomohol k dokonalej príprave na preteky.

Stav dráhy bol z veľkej časti pripravený a bolo vidieť, že domáci sa snažili v rámci možností urobiť maximum. Okrem trávnatého "špenátiku" bola trať omnoho lepšia ako minulé sezóny. Tradičný nezmenený košický layout je výborný a pochádza od ich dino-bugynárov.

Kvalifikácie 2WD:

Môjmu novému modelu XRAY XB2´20 sadlo nastavenie a keďže som v jazdách stihol nasadiť +1 kolo, pohodlne som sa po 4. kolách kvalifikoval na 1. pozíciu.

Finále 2WD:

Moja prvá fin. jazda s výsledkom +1 kolo vykročila k celkovému víťazstvu. V druhej jazde som sa po úvodnej chybe hlboko prepadol, ale podarilo sa mi prebojovať aspoň na 2. miesto pred šikovným Adamom Urbanom, ktorý túto jazdu vyhral. O víťazovi rozhodla posledná fin. jazda v ktorej som sa dostatočne vzdialil a bezpečne získal aj zároveň celkové... 
1. miesto (Roman Pavlus - RCDCA)
2. miesto (Adam Urban - MK Košice1)
3. miesto (Dankovčík Tomáš - MK Košice1)

Kvalifikácie 4WD:

V silnej konkurencií sa mi podarilo opäť kvalifikovať na prvú pozíciu pred A. Urbanom a mladým nádejným juniorom Adrianom Lutkom.

Finále 4WD:

Prvú jazdu som viedol a ťahal so šikovným Adrianom Lutkom, ktorý sa tesne za mnou uspokojil s druhým miestom. Druhá jazda bol famózny duel, kde sme s Adamom bojovali až do cieľa pre mňa víťazne zároveň aj celkovo v tejto triede. Poslednú fin. jazdu som vynechal, aby si chlapci sami rozhodli o ďalšie priečky v ktorej skúsený Adam zvíťazil.

Celkové poradie 4WD:

1. miesto (Roman Pavlus - RCDCA)
2. miesto (Adam Urban - MK Košice1)
3. miesto (Ardian Lutka - RCDCA)

Kategória SC/Truck:

Keďže bolo menej zúčastnených túto kategóriu sme pojali hlavne ako zábavne pojazdenie. Finále odštartoval z prvej pozície René Bero za ním Artur Branstatter a R. Pavlus. Všetky zbesilé finálové jazdy boli plné osobných súbojov strkaníc a zdravej rivality, ktoré priťiahli aj zrak divákov.

Konečné poradie SC/Truck:

1. miesto (Roman Pavlus - RCDCA)
2. miesto (Artur Branstatter - L. Mikuláš)
3. miesto (René Bero - RCDCA)

Z vyššie uvedených hlavných kategórií 2WD a 4WD sa vyhodnocujú aj výsledky súťaže 40+ skúsených pánov

Poradie 2WD 40+:

1. miesto Roman Pavlus - (RCDCA)
2. miesto Štefan Lutka
3. miesto Jozef Petrík - (RC Comorra)

 

Poradie 4WD 40+:
1. miesto Roman Pavlus - (RCDCA)
2. miesto Štefan Lutka
3. miesto Miloš Švihran - (RC Brartislava)

Vzhľadom na dlhé domáce väzenie C-19 bola konečne možnosť pretekať za pekného počasia, ktorú sme ako klub naplno využili. Z východu sme si odniesli plný počet bodov a skvelé zážitky... nie len z preteku :)

Záverom reportu Vás chceme pozvať na blížiace sa preteky 2. kolo MSR´20, ktoré pripravuje náš klub RCDCA.sk už 13. júna 2020.

Ďakujeme partnerom a podpore:

XRAY / HUDY / MARVO / LB Trading

 

Go UP