31. 05. 2020

René Bero hodnotí novú RCDCA dráhu 2020!

Člen klubu RCDCA a aktuálny majster SR v kategórií 1/10 SC-Truggy René Bero
...naštaroval svoje vymastené modely z čias karantény na čerstvo pripravenú novú dráhu. Po krátkom zoznámení s novou dráhou zvyšoval tempo až do zbesilej jazdy. Ako zhodnotil novú dráhu a prvý štart do novej sezóny?

"Aké máš prvé pocity a dojmy po prvých baterkách?"
Nová dráha je super! Nový layout priniesol nové veľmi zaujímavé skoky a spolu so zmenou smeru jazdy je teraz jazda technickejšia, ale aj zábavnejšia.

"Ako hodnotíš kvalitu povrchu z hľadiska priľnavosti?"
Ako už tradične sme zvyknutí na dobrú kvalitu povrchu tejto trate, je teraz povrch ešte tvrdší a pekne vyhladený, takže aj trakcia je ešte lepšia ako bola v minulej sezóne.

"Aká je podľa teba náročnosť dráhy na stupnici 1-10? Povozí sa aj bežná neprofesionálna bugynka?"
Technickú náročnosť by som hodnotil stupňom 7,5 až 8. To však neznamená, že si tu nedá pojazdiť aj bežnou neprofesionálnou bugynkou. Skôr naopak, odporúčal by som každému, mladšiemu či staršiemu, aj začínajúcemu nadšencovi, aby prišiel a vyskúšal si ju. Vždy je na dráhe niekto z klubu RC Dca, kto sa vie ochotne podeliť so svojimi skúsenosťami s jazdením.

"Hovorí sa že obhájiť je ťažšie ako získať. Ako vidíš svoje ambície v aktuálnej sezóne keďže výsledky stavu C-19 vyzerajú že sa odštartuje seriál MSR´20?"
Boj o prvé miesto v seriáli MSR´19 bol napínavý až do posledného, kvôli nepriazni počasia skráteného preteku, a priniesol mi celkové víťazstvo s veľmi tesným bodovým rozdielom. V nasledujúcej sezóne, ak mi to zdravie a možnosti zúčastniť sa pretekov dovolia, sa samozrejme budem snažiť dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie. Ale to nie je to najdôležitejšie, prečo jazdím. Hlavný dôvod je príjemne sa zabaviť s fajn ľuďmi, ktorí sú ako sa hovorí "moja krvná skupina" a takých je u nás "bugynárov" celkom dosť.

Ďakujeme za zhodnotenie dráhy a všetkým držíme palce v aktuálnej sezóne!

Klub RCDCA

Go UP